Macedonia, Skopje

ФИНАНСИСКИ КОНТРОЛОР

January 27, 2021

Job Description

Job Good! Life Good!

The HeadHunter Group, е иновативна компанија за вработување и регрутација, со свои канцеларии во Македонија, Албанија, Косово, Црна Гора, Босна и Херцеговина, Србија, Кипар, Грција и САД. Ние нудиме највисок менталитет во менаџментот на човечки ресурси и нашата основна дејност се кадровски решениа за барателите на работа и работодавачите.

За потребите на наш клиент, бараме:

ФИНАНСИСКИ КОНТРОЛОР

Опис на работно место

 • Учествување во унапредувањето на системот за буџетирање и внатрешно известување за одделни компании и за групата како целина во соработка со непосредниот раководител и финансискиот директор. Комуникација и соработка со регионот во смисла на поддршка и имплементација на процесите и методологијата за внатрешно известување во согласност со правилата на групата.
 • Подготовка на месечни, квартални и годишни извештаи за управување со повеќе деловни единици.
 • Учествување во процесот на буџетирање.
 • Анализа на варијансите и толкување на резултатите, односно клучни деловни индикатори (KPI).
 • Анализа на отстапувања од буџетот и соработка со раководството во смисла на подобрување на ефикасноста.
 • Следење на трошоците на месечно ниво и контрола на соодветно книжење на трансакциите.
 • Подготовка на вонредни, како и редовни други извештаи во согласност со потребите на раководството.
 • Учествување во изработка на вонредни буџети како и долгорочни бизнис планови.
 • Учествување во спроведувањето и следењето на внатрешните контроли.

Услови

 • Минимум 3 години работно искуство на слична позиција 
 • Високо образование во областа на економијата и финансиите.
 • Познавање на сметководствени регулативи во земјата, како и МСФИ.
 • Добро познавање на работа во MS Office, особено знаење на работа во Excel, како и основно познавање на работа во Power Point.
 • Аналитичност, прецизност и иновативност.
 • Подговеност за работа во тим.
 • Познавање на англиски јазик.
 • Проактивен пристап кон работата.

Нудиме

 • Постојано вработување и ангажирање во поддршка на успешен тим.       
 • Динамично работно опкружување со помали, но разновидни типови на деловни активности и разновидно работење.
 • Можност да ги презентираат своите сопствени идеи и можност за нивна. имплементација (можност за промена и учество во нивното унапредување).
 • Можност за личен развој и напредок преку имплементација на нови решенија.

Понуда/Плата :  Компетитивна

Заинтересираните кандидати ги покануваме да аплицираат ! Доколку имате прашања  поврзани со апликациите, контактирајте ја Ѓ-ѓа Јулијана Миновска на +389 71 370 151  (Понеделник-Петок) или испратете email на rabota@theheadhunter.com

Пробајте го Head Hunter за вашиот успех!
Доверете ја вашата кариера на ВИСТИНСКИТЕ професионалци!

Ве молиме бидете информирани дека само кандидатите селектирани за интервју ќе бидат контактирани. При аплицирање напомнете ја позицијата за која аплицирате

APPLY ONLINE →

Apply for this position
Please fill all the required fields,
so we can get back to you, Thank you for your interest.