Macedonia, Skopje

ОПЕРАТОР НА CNC МАШИНА – Гази Баба и с. Марино

March 20, 2020

Job Description

Job Good! Life Good!

The HeadHunter Group, е иновативна компанија за вработување и регрутација, со свои канцеларии во Македонија, Албанија, Косово, Црна Гора, Босна и Херцеговина, Србија, Кипар, Грција и САД. Ние нудиме највисок менталитет во менаџментот на човечки ресурси и нашата основна дејност се кадровски решениа за барателите на работа и работодавачите. За потребите на наш клиент, компанија за производство на челични и железни полупроизводи, бараме:

                ОПЕРАТОР НА CNC МАШИНА – Гази Баба и с. Марино

Опис на работно место:

 • Подготовка на материјал за машинска обработка (сечење, порамнување, брусење)
 • Подготовка на машината за работа (стегање, базирање, фаќање центар на парче)
 • Подготовка на алат потребен за машинска обработка (стегање глодала и бургии)
 • Мерење на алатот за машинска обработка (должина и пречник) и ставање на истиот во магацин на машината
 • Пуштање на NC програмите и обработка на парчето
 • Проверка на толерисаните димензии (пасуван склоп, водилки)
 • Рачно режење на навој (по потреба)
 • Вадење на обработениот материјал од машината (чистење на машината од  шпон)
 • Подмачкување на машината
 • Одржување хигиена на машината и околу машината
 • Острење на оштетени бургии и глодала
 • Следење на регулативите за Заштита на животната средина
 • Изработка и следење на план за отпад

Потребни квалификации, знаења и способности:

 • ССС-техничко образование
 • Работно искуство ќе се смета за предност
 • Основно познавање на машинството
 • Читање на технички цртежи
 • Одлични организациски и комуникациски способности
 • Способност за запазување на рокови и остварување на резултати
 • Способност за работа во тим
 • Позитивен став

Понуда/Плата :  Соодветна на искуството

Заинтересираните кандидати ги покануваме да аплицираат ! Доколку имате прашања  поврзани со апликациите, контактирајте ја Г-ѓа Јулијана Миновска на +389 70 379 914 (Понеделник-Петок) или испратете мејл на rabota@theheadhunter.com.


Пробајте го The HeadHunter за вашиот успех!
Доверете ја вашата кариера на ВИСТИНСКИТЕ професионалци!

Ве молиме бидете информирани дека само кандидатите селектирани за интервју ќе бидат контактирани. При аплицирање напомнете ја позицијата за која аплицирате

APPLY ONLINE →

Apply for this position
Please fill all the required fields,
so we can get back to you, Thank you for your interest.