Macedonia, Skopje

КОМЕРЦИЈАЛИСТ

December 7, 2020

Job Description

Job Good! Life Good!

The HeadHunter Group, е иновативна компанија за вработување и регрутација, со свои канцеларии во Македонија, Албанија, Косово, Црна Гора, Босна и Херцеговина, Србија, Кипар, Грција и САД. Ние нудиме највисок менталитет во менаџментот на човечки ресурси и нашата основна дејност се кадровски решениа за барателите на работа и работодавачите.

За потребите на нашиот клиент, ALUMIL Group, една од најголемите индустрии за производство на алуминиум и алуминиумски системи во Европа, присутна во 45 земји, бараме:

КОМЕРЦИЈАЛИСТ

Опис на работата

 • стручна и техничка поддршка на купувачи од областа на алуминиумски профили и друго и изготвување на спецификации по добиени проекти и цртежи;
 • интервју со купувачи, давање сугестии  до нивна конечна одлука при изборот на производот и до давање налог од страна на купувачите;
 • примање на писмени нарачки и подготвување на понуда/профактура;
 • целосно следење на нарачката од нејзиното изготвување, нарачување на робата, финансиско следење на веќе потврдени нарачки од купувачи, се до нивната испорака;
 • посета и обработка на проектантски куќи, градежни фирми, архитектонски бироа и производители на алуминиумски производи;
 • предлагање решенија за зголемување на продажба и анализа на пазарот и конкуренцијата
 • предлози за воведување на нови производи;
 • соработка со службите од Alumil S.A., Грција;
 • пратење на подготвените нарачки/профактури до нивната реализација;
 • подготвување на извештаи за потребите на тековното работење и целокупно на системот
 • поднесување месечен и квартален извештај за обработени купувачи во магацинот, надвор од магацинот и давање анализа колкав број од анкетираните потенцијални купувачи станале купувачи во магацинот, направени нарачки-профактури и сооднос на направените и реализираните нарачки;
 • врши посета на купувачи и потенцијални нови клиенти/купувачи, со испитување на пазарот, по претходно поставен план кој го одредува генералниот менаџер во согласност со целите на системот, при најавување на посетите планирани за наредниот месец најдоцна до крајот на тековниот месец;

Потребни квалификации

 • пожелно претходно искуство во продажба 
 • пожелно претходно работно искуство на слична позиција.
 • задолжително високо образование
 • напредно познавање на Англиски јазик
 • напредни познавања на MS office  (посебно за excel)
 • познавање на CRM
 • возачка дозвола – Б категорија

Понуда/Плата :  Компетитивна

Заинтересираните кандидати ги покануваме да аплицираат ! Доколку имате прашања  поврзани со апликациите, контактирајте ја Ѓ-ѓа Јулијана Миновска на +389 071 370 151 (Понеделник-Петок) или испратете email на rabota@theheadhunter.com до 7 декември 2020


Пробајте го Head Hunter за вашиот успех!
Доверете ја вашата кариера на ВИСТИНСКИТЕ професионалци!

Ве молиме бидете информирани дека само кандидатите селектирани за интервју ќе бидат контактирани. При аплицирање напомнете ја позицијата за која аплицирате
.

APPLY ONLINE →

Apply for this position
Please fill all the required fields,
so we can get back to you, Thank you for your interest.