Macedonia, Skopje

ИНЖЕНЕР ЗА ТЕХНИЧКА ПОДДРШКА

June 7, 2021

Job Description

Job Good! Life Good!

The HeadHunter Group, е иновативна компанија за вработување и регрутација, со свои канцеларии во Македонија, Албанија, Косово, Црна Гора, Босна и Херцеговина, Србија, Кипар, Грција и САД. Ние нудиме највисок менталитет во менаџментот на човечки ресурси и нашата основна дејност се кадровски решениа за барателите на работа и работодавачите.

За потребите на нашиот клиент, ALUMIL Group, една од најголемите индустрии за производство на алуминиум и алуминиумски системи во Европа, присутна во 45 земји, бараме:

ИНЖЕНЕР ЗА ТЕХНИЧКА ПОДДРШКА

Опис на работното место

Поддршка, обука и комуникација со архитекти, консултанти, инженери, јавни канцеларии и инвеститори, со цел промовирање и понуда на системите на Алумил во нивните проекти

Неопходни компетенции

 • Дипломиран архитект
 • Напредни познавања на MS Office и AUTOCAD (2D и 3D)
 • Напредни познавања на англиски јазик
 • Предност ќе имаат кандидати со познавање на албански јазик
 • Возачка дозвола B категорија

Главни одговорности и задачи

 • Подршка на архитекти, консултанти, инженери со изнаоѓање најдобри решенија за нивните проекти преку:
 • Постојана посета на архитекти, консултанти, инженери, јавни канцеларии
 • Посета на клиенти за техничка обука за тоа како функционираат новите системи и за надградбите на производите
 • Придонесува за зголемување на продажбата и профитот, со донесување нови проекти на компанијата
 • Соработка со остатокот од комерцијалниот тим на АЛУМИЛ за сите информации за проектите и процесите, неопходни за успешно спроведување на проектот во секоја област
 • Ефикасна поддршка за имплементација на проекти преку обезбедување детали за плановите на архитектите и целосна подршка до конечна реализација
 • Обука на архитекти, консултанти,инженери и комитенти за архитектонски решенија на Алумил
 • Соработка со продукт менаџери за развој на нови решенија / системи засновани на потребите на пазарот
 • Работа во CRM
 • Учествo во процесот на сертифицирање на производите на Алумил од страна на локалните власти
 • Подготовка и ажурирање на техничките презентации и спецификации

Дополнителни вештини

 • Способност да ја претставува компанијата, нејзините производи и услуги
 • Способност да ги разбере потребите на клиентите за тие да бидат целосно исполнети, користејќи што е можно поразновиден асортиман на производи
 • Способност да се обезбедат иновативни, технички одговори на специфични барања на клиенти
 • Комуникациски вештини, самоиницијативност, одржување фокус и висок степен на точност
 • Работа под притисок

Понуда/Плата :  Компетитивна

Заинтересираните кандидати ги покануваме да аплицираат ! Доколку имате прашања  поврзани со апликациите, контактирајте ја Ѓ-ѓа Јулијана Миновска на +389 071 370 151 (Понеделник-Петок) или испратете email на rabota@theheadhunter.com најдоцна до 07 Јуни 2021.


Пробајте го Head Hunter за вашиот успех!
Доверете ја вашата кариера на ВИСТИНСКИТЕ професионалци!

Ве молиме бидете информирани дека само кандидатите селектирани за интервју ќе бидат контактирани. При аплицирање напомнете ја позицијата за која аплицирате

APPLY ONLINE →

Apply for this position
Please fill all the required fields,
so we can get back to you, Thank you for your interest.