Macedonia, Skopje

ИНЖЕНЕР ЗА ОДРЖУВАЊЕ

November 15, 2020

Job Description

Job Good! Life Good!

The HeadHunter Group, е иновативна компанија за вработување и регрутација, со свои канцеларии во Македонија, Албанија, Косово, Црна Гора, Босна и Херцеговина, Србија, Кипар, Грција и САД. Ние нудиме највисок менталитет во менаџментот на човечки ресурси и нашата основна дејност се кадровски решениа за барателите на работа и работодавачите.

За потребите на наш клиент, бараме:

ИНЖЕНЕР ЗА ОДРЖУВАЊЕ

Опис на работното место

 • планирање и контрола на извршените превентивни активности  во рамките на погонот  за производство на  сокови
 • техничка подршка на извршителите на активностите на одржување, како и на непосредните ракувачи на опрема
 • водење на евиденција за состојба на опремата, како и документација согласно бараните стандарди
 • управување со оптимални залихи на резервни делови и технички материјал
 • комуникација со производителите на опрема и добавувачите на резервни делови во насока на пронаоѓање на оптимални решенија
 • пратење на ефикасноста на работата на опремата и правовремено реагирање во случај на отстапување од целните вредности
 • предлагање на мерки за намалување на оперативните трошоци, со рационализација на употребата на сите расположиви ресурси- работна сила, опрема, енергија
 •  подршка на проектите за инсталација на нови опреми, преправки или на деинсталација на постоечките  
 • соработка со другите сектори кои влијаат на квалитетот на производството
 • разбирање на технолошките процеси кои се одвиваат во производство

Потребни квалификации и способности

 • ВСС – инжинер на  електротехника
 • искуство во работа со опрема које е водена со PLC , серво мотори и фреквентни инвертори;
 • познавање на елементарни принципи на функционирање на сензорика –индуктивни давачи, фотоќелии, трансмитери на притисок, температура, мерачи на проток и на ниво,  како и слични опреми наменети за автоматизација на погони во прехрамбената индустрија;
 • како предност ќе се земе во обзир, разбирањето на основните принципи на пневматиката, хидраулика и механика, како и искуство на исти или слични работи
 • одлично познавање на компјутери (ms office)
 • пожелно познавање на англиски јазик
 • изразени организациони и способности на работа во тим
 • спремност на иницијатива во доменот на струката и способност на прилагодување на работа во кратки временски рокови.

Понуда/Плата :  Компетитивна

Заинтересираните кандидати ги покануваме да аплицираат ! Доколку имате прашања  поврзани со апликациите, контактирајте ја Ѓ-ѓа Јулијана Миновска на +389 71 370 151  (Понеделник-Петок) или испратете email на rabota@theheadhunter.com

Пробајте го Head Hunter за вашиот успех!
Доверете ја вашата кариера на ВИСТИНСКИТЕ професионалци!

Ве молиме бидете информирани дека само кандидатите селектирани за интервју ќе бидат контактирани. При аплицирање напомнете ја позицијата за која аплицират

APPLY ONLINE →

Apply for this position
Please fill all the required fields,
so we can get back to you, Thank you for your interest.