Macedonia, Skopje

СМЕТКОВОДИТЕЛ

May 4, 2021

Job Description

Job Good! Life Good!

The HeadHunter Group, е иновативна компанија за вработување и регрутација, со свои канцеларии во Македонија, Албанија, Косово, Црна Гора, Босна и Херцеговина, Србија, Кипар, Грција и САД. Ние нудиме највисок менталитет во менаџментот на човечки ресурси и нашата основна дејност се кадровски решениа за барателите на работа и работодавачите.

Хедхантер за потребите на клиент, интернационална градежна компанија, бара:

СМЕТКОВОДИТЕЛ

Работни задачи и одговорности:

 • Книжење и контирање на сметководствена документација врзана за трансакции во земјата и во странство
 • Изготвување на план за плаќања кој гарантира ликвидност
 • Изготвување на пресметки за плати
 • Водење на сметководствена евиденција
 • Подготовка на извештаи за потребите на компанијата (за трошоци, парични текови, побарувања и обврски, инвестиции и сл.) и за државните институции, согласно законските прописи и барања
 • Ја контролира даночната евиденција
 • Учествува во изготвување на завршни сметки
 • Координација со сите клучни засегнати страни
 • Следење и примена на законска регулативи и сметководствени стандарди
 • Административно работење поврзано со деловните активности на компанијата
 • Останати работни задачи по налог на претпоставениот

Квалификации:

 • Диплома од завршен Економски факултет, предност е насока сметководство, ревизија или финансии.
 • Поседување на активна лиценца за овластен сметководител.
 • Познавање на работа со компјутер (MS Office, ERP системи) и сметководствен програм за книжење.
 • Познавање на законската регулатива и нејзино активно следење, задолжителни посети на семинари/обуки/запознавање со новините, измени и дополнувања на закони
 • Задолжително работно искуство најмалку 5 години како сметководител и сметководствено-финансиска оператива, подготовка на завршна сметка пожелно во градежен сектор.

Понуда/Плата : Компетитивна

Заинтересираните кандидати ги покануваме да аплицираат ! Доколку имате прашања поврзани со апликациите, контактирајте ја Ѓ-ѓа Јулијана Миновска на +389 71 370 151 (Понеделник-Петок) или пратете мејл на rabota@theHeadhunter.com до 04 Мај 2021.


Пробајте го Хедхантер за вашиот успех!
Доверете ја вашата кариера на ВИСТИНСКИТЕ професионалци!
Ве молиме бидете информирани дека само кандидатите селектирани за интервју ќе бидат контактирани. При аплицирање напомнете ја позицијата за која аплицирате

APPLY ONLINE →

Apply for this position
Please fill all the required fields,
so we can get back to you, Thank you for your interest.